Hva er brukermodus og kjernemodus i OS?
Hva er brukermodus og kjernemodus i OS?

Video: Hva er brukermodus og kjernemodus i OS?

Video: Hva er brukermodus og kjernemodus i OS?
Video: Understanding Microsoft’s Network Stack with Hyper-V 2024, Kan
Anonim

Systemet er inne brukermodus når operativsystem kjører en bruker applikasjoner som håndtering av et tekstredigeringsprogram. Overgangen fra brukermodus til kjernemodus oppstår når applikasjonen ber om hjelp fra operativsystem eller det oppstår et avbrudd eller et systemanrop. De modus bit er satt til 1 i brukermodus.

Ganske enkelt, hva er kjernemodus i operativsystemet?

Kjernemodus . I Kjernemodus , har den utførende koden fullstendig og ubegrenset tilgang til den underliggende maskinvaren. Den kan utføre hvilken som helst prosessor instruksjoner og referer til en eventuell minneadresse. Kjernemodus er generelt reservert for de laveste, mest pålitelige funksjonene til operativsystem.

hva er modusene til operativsystemet? En prosessor i en datamaskin som kjører Windows har to forskjellige moduser : bruker modus og kjerne modus . Prosessoren bytter mellom de to moduser avhengig av hvilken type kode som kjører på prosessoren. Applikasjoner kjøres i bruker modus , og kjerne operativsystem komponenter kjøres i kjernen modus.

Bare så, hva er bytte fra brukermodus til kjernemodus?

3 svar. Den eneste måten en bruker plassapplikasjon kan eksplisitt starte en bytte om til kjernemodus under normal drift er ved å foreta et systemanrop som åpne, lese, skrive osv. Når en bruker applikasjonen kaller disse systemanrops-API-ene med passende parametere, utløses et programvareavbrudd/unntak (SWI).

Hvorfor trengs to moduser bruker og kjerne?

Grunner til hvorfor to moduser er behov for i OS: The to moduser av OS er brukermodus og kjernemodus . De brukermodus hjelper operativsystemet med å kjøre bruker applikasjoner. De kjerne modell kreves når systemet starter opp og operativsystemet er lastet.

Anbefalt: