Hva er datakrypteringsprogramvare?
Hva er datakrypteringsprogramvare?

Video: Hva er datakrypteringsprogramvare?

Video: Hva er datakrypteringsprogramvare?
Video: Episode 4 | Hva er egentlig greia med lavkarbonløsninger? 2024, Kan
Anonim

Krypteringsprogramvare er en type sikkerhet program som muliggjør kryptering og dekryptering av en data strømme i ro eller underveis. Det muliggjør kryptering av innholdet i en data objekt, fil, nettverkspakke eller applikasjon, slik at den er sikker og usynlig for uautoriserte brukere.

På denne måten, hva er kryptering av data?

Oversettelsen av data inn i en hemmelig kode. Kryptering er den mest effektive måten å oppnå data sikkerhet. Å lese en kryptert fil, må du ha tilgang til en hemmelig nøkkel eller passord som lar deg dekryptere den. Ukryptert data kalles ren tekst; krypterte data refereres til som chiffertekst.

Deretter er spørsmålet, når bør du kryptere data? Generelt sett er det to sammenhenger når du ville bruke kryptering : når den er "under transport" eller når den er "i ro". Det "i transitt" betyr i denne sammenhengen er når du send det et annet sted via nettet, i e-post eller når som helst du vil ha det til være et annet sted enn bare på din egen enhet.

På samme måte kan man spørre seg, hva er datakryptering og hvordan fungerer det?

Kryptering er en prosess som koder en melding eller fil slik at den bare kan leses av bestemte personer. Kryptering bruker en algoritme for å scramble, eller kryptere , data og bruker deretter en nøkkel for den mottakende parten for å dekryptere, eller dekryptere, informasjonen.

Hva er kryptering og eksempel?

Kryptering er konvertering av informasjon til en kryptografisk koding som ikke kan leses uten nøkkel. Kryptert data ser meningsløse ut og er ekstremt vanskelig for uautoriserte parter å dekryptere uten riktig nøkkel. Følgende er vanlige eksempler av kryptering.

Anbefalt: