Hvordan fungerer Triple DES-kryptering?
Hvordan fungerer Triple DES-kryptering?

Video: Hvordan fungerer Triple DES-kryptering?

Video: Hvordan fungerer Triple DES-kryptering?
Video: Triple DES 2024, Kan
Anonim

Trippel DES-kryptering prosess

Den virker ved å ta tre 56-biters nøkler (K1, K2 og K3), og kryptering først med K1, dekryptering deretter med K2 og kryptering en siste gang med K3. 3DES har to- og tre-tasts versjoner. I tonøkkelversjonen kjører den samme algoritmen tre ganger, men bruker K1 for første og siste trinn.

På samme måte spørs det, hvordan fungerer DES-kryptering?

Dataen Kryptering Standard ( DES ) er en utdatert symmetrisk nøkkelmetode for data kryptering . DES fungerer ved å bruke samme nøkkel til kryptere og dekryptere en melding, slik at både avsender og mottaker må kjenne til og bruke samme private nøkkel.

hvordan er DES eller Triple DES det samme? DES bruker en enkelt nøkkel for kryptering og dekryptering; 3DES kan bruke enten to eller tre nøkler for å gjøre ytterligere runder med kryptering. 3DES krever en god del prosessorkraft å generere, men mellom de to er det det sikreste.

Tilsvarende, hvor sikker er Triple DES?

Vel, ja og nei. Trippel DES bruk av 3 forskjellige nøkler vurderes fortsatt sikre fordi det ikke er noen kjente angrep som fullstendig bryter sikkerheten til et punkt hvor det er mulig i dag å knekke det. Så vi har fortsatt en sikkerhetsmargin på 249, som er nok, men fortsatt langt mindre enn andre standarder som AES.

Hvordan dekrypterer jeg Triple DES-kryptering?

Trippel DES-kryptering og Dekryptering Online verktøy The Trippel DES deler den brukeroppgitte nøkkelen i tre undernøkler som k1, k2 og k3. En melding er kryptert med k1 først, deretter dekryptert med k2 og kryptert igjen med k3. DESede-nøkkelstørrelsen er 128 eller 192 bit og blokkerer størrelse 64 bit.

Anbefalt: