Hvorfor kreves Vxlan?
Hvorfor kreves Vxlan?

Video: Hvorfor kreves Vxlan?

Video: Hvorfor kreves Vxlan?
Video: VxLAN | Issues with traditional vlan | VXLANbenifits explained | free ccna 200-301 2024, Kan
Anonim

VXLAN fordeler

VXLAN teknologi lar deg segmentere nettverkene dine (som VLAN-er gjør), men den gir fordeler som VLAN-er ikke kan. Dette betyr at VXLAN basert på MX-serien rutere gir nettverkssegmentering i skalaen nødvendig av skybyggere for å støtte svært store antall leietakere

Derfor, hvorfor trenger vi EVPN?

EVPN med VXLAN-dataplaninnkapslingslink EVPN brukes som en Layer 2-overleggsløsning for å gi Layer 2-tilkoblinger over IP-underlaget for endepunktene i en VN når Layer 2-tilkobling kreves av en endestasjon.

For det andre, hva er en Vtep i Vxlan? Rammeinnkapsling gjøres av en enhet kjent som en VXLAN Tunnelendepunkt ( VTEP .) A VTEP har to logiske grensesnitt: en opplink og en nedlink. Opplinken er ansvarlig for å motta VXLAN rammer og fungerer som et tunnelendepunkt med en IP-adresse som brukes til ruting VXLAN innkapslede rammer.

Folk spør også, hva er forskjellen mellom VLAN og Vxlan?

VLAN : Bruker VLAN tag på lag 2-ramme for innkapsling for å utvide VLAN på tvers av brytere. VXLAN : Bruker MAC-i-UDP-innkapsling for å utvide lag 2-segmenter på tvers av lokasjoner. VLAN : VLAN bruker 12-bit VLAN ID, som begrenser skalerbarheten til 4094 VLAN.

Hvilken protokoll etablerer Vxlan-tunneler?

UDP

Anbefalt: