Innholdsfortegnelse:

Hvordan setter du opp failover-clustering?
Hvordan setter du opp failover-clustering?

Video: Hvordan setter du opp failover-clustering?

Video: Hvordan setter du opp failover-clustering?
Video: Eric Weinstein: Geometric Unity & Nootropics 2024, Kan
Anonim

Fra operativsystemet til noen av nodene:

  1. Klikk Start > Windows Administrative verktøy > Failover-klynge Manager for å starte Failover-klynge Sjef.
  2. Klikk på Opprett Klynge .
  3. Klikk Neste.
  4. Skriv inn servernavnene du vil legge til klynge .
  5. Klikk på Legg til.
  6. Klikk Neste.
  7. Velg Ja for å tillate verifisering av klynge tjenester.

Med tanke på dette, hvordan fungerer failover-klyngen?

EN failover-klynge er en gruppe uavhengige datamaskiner som arbeid sammen for å øke tilgjengeligheten og skalerbarheten av gruppert roller (tidligere kalt gruppert applikasjoner og tjenester). Hvis en eller flere av klynge noder mislykkes, andre noder begynner å yte tjenester (en prosess kjent som failover ).

Man kan også spørre seg hva er clustering og formålet med det? Gruppering er de oppgave med å dele de populasjon eller data peker inn en antall grupper slik at data peker inn de samme grupper ligner mer på andre datapunkter i de samme gruppe enn de i andre grupper. Med enkle ord, de Målet er å skille grupper med lignende egenskaper og tildele dem klynger.

Ganske enkelt, hva er Microsoft failover clustering?

Windows Server Failover Clustering (WSFC) er en funksjon av Windows Serverplattform for å forbedre høy tilgjengelighet (HA) av applikasjoner og tjenester. For en failover-klynge for å fungere, må hver servers maskinvarespesifikasjoner være de samme og serverne må dele lagring.

Hva er klyngeinfrastruktur?

Klyngeinfrastruktur Aspects oppdager komponentene med høy tilgjengelighet som f.eks klynge noder og ressurspool tilgjengelighet i en gruppert miljø. Den brukes til å overvåke single point of failure (SPOF), quorumsforhold og nodestyrke i en gruppert miljø.

Anbefalt: