Kjører Docker-demonen Linux?
Kjører Docker-demonen Linux?

Video: Kjører Docker-demonen Linux?

Video: Kjører Docker-demonen Linux?
Video: Learn Docker in 7 Easy Steps - Full Beginner's Tutorial 2024, Kan
Anonim

På macOS havnearbeider binær er bare en klient, og du kan ikke bruke den å løpe de docker daemon , fordi Docker-demon bruker Linux -spesifikke kjernefunksjoner, derfor kan du ikke kjøre Docker opprinnelig i OS X. Så du må installere havnearbeider -maskin for å lage VM og koble til den.

Også å vite er, hvordan kan jeg finne ut om Docker-demonen kjører på Linux?

Operativsystemet uavhengig måte å sjekk om Docker er løping er å spørre Docker , bruker havnearbeider info kommando. Du kan også bruke operativsystemverktøy, for eksempel sudo systemctl is-active havnearbeider eller sudo-status havnearbeider eller sudo-tjeneste havnearbeider status, eller sjekker tjenestestatusen ved hjelp av Windows-verktøy.

hvordan starter jeg Docker daemon i Linux? Start de demon manuelt For feilsøkingsformål kan du start Docker manuelt ved å bruke dockerd-kommandoen. Du må kanskje bruke sudo, avhengig av operativsystemkonfigurasjonen. Når du start Docker på denne måten kjører den i forgrunnen og sender loggene sine direkte til terminalen din.

Bare så, kjører Docker-demonen Docker?

De Docker-demon er en tjeneste som løper på vertsoperativsystemet. Det er bare for øyeblikket løper på Linux fordi det avhenger av en rekke Linux-kjernefunksjoner, men det er noen måter å gjøre det på kjøre Docker på MacOS og Windows også. De Docker-demon selv avslører et REST API.

Hvilken bruker kjører Docker som?

Administrer Docker som en ikke-root-bruker Som standard eies Unix-sokkelen av brukerroten og andre brukere kan bare få tilgang til den ved å bruke sudo . Docker-demonen kjører alltid som rotbruker. Hvis du ikke vil innlede docker-kommandoen med sudo , opprett en Unix-gruppe kalt docker og legg til brukere i den.

Anbefalt: