Hva er Mosquitto MQTT?
Hva er Mosquitto MQTT?

Video: Hva er Mosquitto MQTT?

Video: Hva er Mosquitto MQTT?
Video: Настройка IOT MQTT Panel на смартфоне (Простой Умный Дом На ESP8266 - Часть 4) 2024, Kan
Anonim

Mosquitto MQTT megler . Mygg er en lett åpen kildekode-melding megler som implementerer MQTT versjoner 3.1.0, 3.1.1 og versjon 5.0. Den er skrevet i C av Roger Light, og er tilgjengelig som gratis nedlasting for Windows og Linux og er et Eclipse-prosjekt.

I forhold til dette, hva menes med MQTT?

MQTT Protokoll – Slik fungerer det MQTT er en av de mest brukte protokollene i IoT-prosjekter. Det står for Message Queuing Telemetry Transport. I tillegg er den utformet som en lett meldingsprotokoll som bruker publiserings-/abonneroperasjoner for å utveksle data mellom klienter og serveren.

På samme måte, hva er MQTT-megler? An MQTT megler er en server som mottar alle meldinger fra klientene og deretter ruter meldingene til de riktige destinasjonsklientene. An MQTT klient er en hvilken som helst enhet (fra en mikrokontroller opp til en fullverdig server ) som kjører en MQTT bibliotek og kobles til en MQTT megler over et nettverk.

På samme måte, hva er bruken av MQTT?

MQTT er en enkel meldingsprotokoll, designet for begrensede enheter med lav båndbredde. Så det er den perfekte løsningen for Internet of Things-applikasjoner. MQTT lar deg sende kommandoer for å kontrollere utganger, lese og publisere data fra sensornoder og mye mer.

Hva er forskjellen mellom MQTT og

MQTT er datasentrisk mens HTTP er dokumentsentrisk. HTTP er forespørsel-svar-protokoll for klient-server-databehandling og ikke alltid optimalisert for mobile enheter. Dessuten gir publiser/abonner-modellen kundene uavhengig eksistens fra hverandre og øker påliteligheten til hele systemet.

Anbefalt: