Bør jeg bruke øvre eller nedre sidebånd?
Bør jeg bruke øvre eller nedre sidebånd?

Video: Bør jeg bruke øvre eller nedre sidebånd?

Video: Bør jeg bruke øvre eller nedre sidebånd?
Video: ВЕСЬ МИР В ЛАДОНИ??? Радиоприёмник RETEKESS TR110 полный обзор 2024, Kan
Anonim

I radiokommunikasjon, a sidebånd er et frekvensbånd høyere enn eller Nedre enn bærefrekvensen, som er resultatet av modulasjonsprosessen. Signalkomponentene over bærefrekvensen utgjør øvre sidebånd (USB), og de under bærefrekvensen utgjør nedre sidebånd (LSB).

Bare så, er 20 meter øvre eller nedre sidebånd?

Nedre sidebånd (LSB)--Den vanlige singel- sidebånd driftsmodus på 40, 80 og 160- måler amatørband. Øvre sidebånd (USB)--den vanlige singel- sidebånd driftsmodus på 20 , 17, 15, 12 og 10- måler HF-amatørbånd, og alle VHF- og UHF-båndene.

Videre, hva er SSB USB- og LSB-modus? Etter konvensjon, for amatørbruk, LSB brukes generelt for de lavere frekvensbåndene og USB brukes for de øvre frekvensbåndene. Forstår, begge deler USB og LSB er begge deler moduser av SSB eller enkelt sidebånd, et Amplitude Modulated, (AM), signal, som oftest sendes med redusert eller ingen bærebølge.

Deretter kan man også spørre seg, hva er hovedfordelen med SSB?

De hovedfordelen med SSB signaler er at spekteret de opptar er mindre enn halvparten av det til et AM-signal. Dette betyr at det er mer spektrumsplass bevart for andre signaler som kan sendes med samme frekvens.

Hva er standard HCUT FREQ for SSB-modus?

11-03 SSB HCUT FREKV Beskrivelse: Dette er den høye Frekvens cutoff lydfilter inn SSB-modus . 4000 Hz.

Anbefalt: