Hva er forskjellen mellom en matrise og vektor?
Hva er forskjellen mellom en matrise og vektor?

Video: Hva er forskjellen mellom en matrise og vektor?

Video: Hva er forskjellen mellom en matrise og vektor?
Video: Matriser 1 - Hva er en matrise? 2024, Kan
Anonim

Vektor opptar mye mer minne i bytte mot muligheten til å administrere lagring og vokse dynamisk mens Matriser er minneeffektive datastrukturer. Vektor er avledet fra Collection som inneholder mer generisk datatype mens Array er fikset og lagre sterkere datatype.

Bare så, hvordan er en vektor forskjellig fra en matrise?

- A vektor er en dynamikk array , hvis størrelse kan økes, hvor som en array størrelse kan ikke endres. - Det kan gis reserveplass for vektor , hvor som for matriser kan ikke. - A vektor er en klasse hvor som en array er ikke. - Vektorer kan lagre alle typer objekter, hvor som en array kan bare lagre homogene verdier.

På samme måte er en vektor en matrise C++? Vektor i C++ STL. Vektorer er de samme som dynamiske matriser med muligheten til å endre størrelsen på seg selv automatisk når et element settes inn eller slettes, og lagringen deres håndteres automatisk av beholderen. Vektor elementer er plassert i sammenhengende lagring slik at de kan nås og krysses ved hjelp av iteratorer.

I tillegg, hva er forskjellen mellom liste og vektor?

Både vektor og liste er sekvensielle beholdere av C++ Standard malbibliotek. Liste lagrer elementer på ikke-sammenhengende minneplassering, dvs. den bruker internt en dobbeltkoblet liste dvs. Mens, vektor lagrer elementer på sammenhengende minneplasseringer som en matrise, dvs.

Hva er array og vektor i Java?

Nøkkelforskjellen mellom Matriser og vektorer i Java er det Vektorer er dynamisk tildelt. De er ikke erklært å inneholde en type variabel; i stedet hver Vektor inneholder en dynamisk liste over referanser til andre objekter. Når en Vektor blir instansiert, erklærer den et objekt array av størrelse initialCapacity.

Anbefalt: