Hva er behovet for abstrakte klasser og abstrakte metoder?
Hva er behovet for abstrakte klasser og abstrakte metoder?

Video: Hva er behovet for abstrakte klasser og abstrakte metoder?

Video: Hva er behovet for abstrakte klasser og abstrakte metoder?
Video: Abstract Classes and Methods in Java Explained in 7 Minutes 2024, Kan
Anonim

Abstrakte klasser . Abstrakt (som Java støtter med abstrakt nøkkelord) betyr at klasse eller metode eller felt eller hva som helst ikke kan instansieres (det vil si opprettet) der det er definert. Et annet objekt må instansiere det aktuelle elementet. Hvis du lager en klasse abstrakt , kan du ikke instansiere et objekt fra det.

I denne forbindelse, hva er poenget med abstrakte klasser?

Formålet med en abstrakt klasse er å definere en vanlig atferd som kan arves av flere underklasser, uten å implementere hele klasse . I C# er det abstrakt nøkkelord angir både en abstrakt klasse og en ren virtuell metode.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom abstrakt klasse og abstrakt metode? EN metode som er deklarert med nøkkelordet abstrakt kalles en abstrakt metode . Abstrakte metoder er kun erklæring, og den vil ikke ha gjennomføring. En Java klasse som inneholder en abstrakt klasse må oppgis som abstrakt klasse . An abstrakt metode kan bare angi en synlighetsmodifikator, en av offentlig eller beskyttet.

Bare så, er det obligatorisk å ha abstrakt metode i abstrakt klasse?

Det er ikke nødvendig for en abstrakt klasse til har abstrakt metode . Java Abstrakt klasse kan implementere grensesnitt uten engang å gi implementering av grensesnitt metoder . Java Abstrakt klasse brukes til å gi felles metode implementering til alle underklassene eller for å gi standardimplementering.

Hva er abstrakte metoder?

An abstrakt metode er en metode som er erklært, men inneholder ingen implementering. Abstrakt klasser kan ikke instansieres, og krever underklasser for å gi implementeringer for abstrakte metoder . La oss se på et eksempel på en abstrakt klasse, og en abstrakt metode.

Anbefalt: