Hva er en to-pass assembler?
Hva er en to-pass assembler?

Video: Hva er en to-pass assembler?

Video: Hva er en to-pass assembler?
Video: «ХРОНОС» | Научно-фантастическая короткометражка | Озвучка DeeaFilm 2024, Kan
Anonim

To - passere montører

De to pass assembler utfører to pass over kildeprogrammet. I det første sende , den leser hele kildeprogrammet, og ser bare etter etikettdefinisjoner. I utgangspunktet montør går gjennom programmet en linje om gangen, og genererer maskinkode for den instruksjonen.

Videre, hva er pass assembler?

ENKEL PASS MONTERING EN enkelt passmontør skanner programmet bare én gang og lager det tilsvarende binære programmet montør bytt ut alle symbolske instruksjoner med maskinkode i ett pass . Regler for monteringsprogram sier at symbolet skal være definert et sted i programmet.

Vet også, hva slags assembler er? An montør må oversette to forskjellige typer av symboler: montør -definerte symboler og programmererdefinerte symboler. De montør -definerte symboler er mnemonikk for maskininstruksjoner og pseudo-instruksjoner.

Foruten ovenfor, hva vil en enkel to-pass assembler gjøre i det første passet?

EN enkle to - pass assembler gjør følgende i første pass : Den tildeler plass til bokstavene. Den beregner den totale lengden på programmet. Den bygger symboltabellen for symbolene og deres verdier.

Hvordan fungerer en montør?

Monter . An montør er et program som konverterer assembly-språk til maskinkode. Den tar de grunnleggende kommandoene og operasjonene fra monteringskoden og konverterer dem til binær kode som kan gjenkjennes av en bestemt type prosessor. Montører ligner på kompilatorer ved at de produserer kjørbar kode.

Anbefalt: