Er CBC Mac sikker?
Er CBC Mac sikker?

Video: Er CBC Mac sikker?

Video: Er CBC Mac sikker?
Video: Marcus & Martinus - Elektrisk (Official Music Video) ft. Katastrofe 2024, Kan
Anonim

Gitt en sikre blokkchiffer, CBC - MAC er sikre for meldinger med fast lengde. Men i seg selv er det ikke det sikre for meldinger med variabel lengde.

I denne forbindelse, er CBC Mac-kollisjonsbestandig?

Dette eksemplet viser også at a CBC - MAC kan ikke brukes som en kollisjon - motstandsdyktig enveisfunksjon: gitt en nøkkel er det trivielt å lage en annen melding som "hasher" til samme tag.

På samme måte, hvordan fungerer CBC Mac? Med CBC (Chiffer Block Chaining)- MAC (Message Authentication Code) vi autentiserer meldinger med en hemmelig delt nøkkel. Hvis de er det samme, så har Bob fortsatt å bevise sin identitet (som bare han kan har den hemmelige nøkkelen som Bob og Alice deler), og at meldingen ikke er endret.

For det andre, er CBC sikker?

Angrepene på RC4 og CBC har etterlatt oss med svært få valg for kryptografiske algoritmer som er sikker fra angrep i sammenheng med TLS. Faktisk er det ingen chiffer som støttes av TLS 1.1 eller tidligere sikker . De eneste alternativene er CBC modus chiffer eller RC4.

Hva er størrelsen i biter av CBC Mac når den brukes med DES-kryptering?

I tilfelle av CBC - MAC med trippel- DES det er det størrelse av blokken til 3DES som er 64- bit (eller en kortere skive av den). Hvis dataene dine er lengre enn det, kan du ikke "dekryptere" dem, fordi det er flere løsninger nå.

Anbefalt: