Innholdsfortegnelse:

Hva er bruken av privat VLAN?
Hva er bruken av privat VLAN?

Video: Hva er bruken av privat VLAN?

Video: Hva er bruken av privat VLAN?
Video: VPN (Virtual Private Network) Explained 2024, Kan
Anonim

Privat VLAN . Virtuelt LAN ( VLAN ) er brukt å dele et kringkastingsdomene i mindre domene på lag 2. Bare (alle) verter som tilhører samme VLAN er i stand til å kommunisere med hverandre mens de kan kommunisere med andre VLAN verter, Inter Vlan ruting er utført.

Ganske enkelt, hva er privat VLAN i nettverk?

Privat VLAN , også kjent som portisolasjon, er en teknikk innen datamaskin nettverk hvor en VLAN inneholder svitsjporter som er begrenset slik at de kun kan kommunisere med en gitt "uplink". De begrensede portene kalles " privat porter".

For det andre, hva er primært og sekundært VLAN? Primære og sekundære VLANer privat VLAN Hver port i en privat VLAN domenet er medlem av primært VLAN ; de primært VLAN er hele det private VLAN domene. Sekundære VLAN gi isolasjon mellom porter innenfor samme private VLAN domene.

Ganske enkelt, hva er tre typer private VLAN-domener?

Det er tre typer VLAN i et privat VLAN:

  • Primært VLAN - det videresender trafikken fra de promiskuøse portene til isolerte porter, fellesskapsporter og andre promiskuøse porter i samme private VLAN.
  • Community VLAN - er et sekundært VLAN.
  • Isolert VLAN - er et sekundært VLAN.

Hvilken type VLAN kan kommunisere med PVLAN?

Private VLAN ( PVLAN ) trekk kan brukes til å lage sekundær VLAN inne i en Primær VLAN . Hoved VLAN er bare normale VLAN . Sekundær VLAN opprettes også som normalt VLAN , men det er senere knyttet til en Primær VLAN.

Anbefalt: