Hva er boblesortering i Java?
Hva er boblesortering i Java?

Video: Hva er boblesortering i Java?

Video: Hva er boblesortering i Java?
Video: Создание аннотации в java [Java Annotations | Reflection api] 2024, Kan
Anonim

Boble sortering er den enkleste sortering algoritmen, sammenligner den de to første elementene, hvis den første er større enn den andre, bytter dem, fortsetter å gjøre (sammenligner og bytter) for det neste paret av tilstøtende elementer. Deretter starter den på nytt med de to første elementene, sammenligner, bytter inntil det ikke kreves flere bytter.

Foruten dette, hva er boblesortering i Java med eksempel?

Boblesortering er den enkleste sortering algoritme som fungerer ved gjentatte ganger å bytte de tilstøtende elementene hvis de er i feil rekkefølge. Eksempel : First Pass: (5 1 4 2 8) –> (1 5 4 2 8), Her sammenligner algoritmen de to første elementene, og bytter siden 5 > 1. (1 5 4 2 8) –> (1 4 5 2 8), Bytt siden 5 > 4.

I tillegg, hvordan skriver du en boblesortering i Java? Boblesortering i Java

  1. offentlig klasse BubbleSortExample {
  2. static void bubbleSort(int arr) {
  3. int n = arr.lengde;
  4. int temp = 0;
  5. for(int i=0; i < n; i++){
  6. for(int j=1; j < (n-i); j++){
  7. if(arr[j-1] > arr[j]){
  8. //bytte elementer.

Også spurt, hva menes med boblesortering i Java?

Boble sortering er en enkel algoritme som sammenligner det første elementet i arrayet med det neste. Hvis det gjeldende elementet i matrisen er numerisk større enn det neste, byttes elementene.

Hvordan fungerer en boblesortering?

I stedet for å søke i en matrise som helhet, kan boblesortering fungerer ved å sammenligne tilstøtende par av objekter i matrisen. Hvis objektene ikke er i riktig rekkefølge, byttes de slik at den største av de to rykker opp. Byttingen fortsetter til hele matrisen er i riktig rekkefølge.

Anbefalt: