Hva er det uformelle imperativet?
Hva er det uformelle imperativet?

Video: Hva er det uformelle imperativet?

Video: Hva er det uformelle imperativet?
Video: Спряжение датских глаголов: полное руководство по вре... 2024, Kan
Anonim

De Uformelt imperativ brukes: å gi råd. å gi instruksjoner. å beordre å gjøre noe.

På samme måte spør folk, hva er uformelle kommandoer på spansk?

Uformell , eller kjent, tale brukes blant venner, kolleger, slektninger eller når man henvender seg til et barn. Husk å merke deg at "tú" kommandoer bruk usted-skjemaet, ikke tú-skjemaet! Følgende eksempler på kommandoer bruk tre vanlige verb: hablar, comer og escribir. Habla (tú) más lentamente.

På samme måte, hvordan konjugerer du imperativer? De tre skjemaene for avgjørende er: tu, nous og vous. De konjugasjon er den samme som presens, bortsett fra at for -er verb, er siste -s droppet i tu-formen. Objektpronomen brukes i avgjørende . For bekreftende kommandoer kommer objektpronomenet etter verbet, og begge er forbundet med en bindestrek.

Også for å vite, hva er imperativet på italiensk?

I italiensk , den spesielle formen kalles avgjørende (l'imperativo), og den brukes til å gi bestillinger og gi råd eller forslag.

Hvordan danner du negative uformelle kommandoer på spansk?

For å lage en negativ tú kommando , husk dette mantraet: form av yo, slipp – o, legg til den motsatte slutten. Å legge til den motsatte endelsen betyr at hvis et verb har en infinitiv som ender på – ar, brukes presens tú-endelsen for et – er/– ir verb for å lage negativ tú kommando.

Anbefalt: