Hva kom først Agile eller Scrum?
Hva kom først Agile eller Scrum?

Video: Hva kom først Agile eller Scrum?

Video: Hva kom først Agile eller Scrum?
Video: Обучение гибкому маркетингу: рекомендуемый путь обучения 2024, April
Anonim

Den første artikkelen om Scrum dukket opp i Harvard Business Review i januar 1986 . Programvareteam begynte å bruke den agile Scrum-prosessen i 1993. Andre smidige prosesser begynte å dukke opp kort tid etter dette, men begrepet "agile" ble først brukt på Scrum og lignende prosesser tidlig i 2001.

På samme måte, når startet Agile Scrum?

For eksempel unnfanget Jeff Sutherland og Ken Schwaber scrum prosess på begynnelsen av 1990-tallet. Begrepet kom fra rugby og refererte til et lag som jobber mot et felles mål. De kodifiserte scrum i 1995 for å presentere den på en objektorientert konferanse i Austin, Texas.

På samme måte, er smidig en del av scrum? Smidig er en utviklingsmetodikk basert på iterativ og inkrementell tilnærming. Scrum er en av implementeringene av smidig metodikk. Der inkrementelle bygg leveres til kunden annenhver til tredje uke. Scrum brukes ideelt i prosjektet der kravet endres raskt.

På samme måte, hva var før smidig?

Før smidig oppstod, ville utviklingsteam (spesielt de innen programvare, produksjon, romfart og forsvarsindustri) identifisere problemer og planlegge en løsning. De ville deretter jobbe med å utvikle den løsningen og bringe den ut på markedet i sin helhet.

Hvordan startet agile?

De Smidig metodikk oppsto i programvareutviklingsindustrien, som en ny måte å administrere programvareutviklingsprosjekter på. Tilbake på 1990-tallet mislyktes mange programvareutviklingsprosjekter eller tok altfor lang tid å fullføre, og industriledere innså at de trengte å finne en ny, innovativ tilnærming.

Anbefalt: