Hva er Impala i big data?
Hva er Impala i big data?

Video: Hva er Impala i big data?

Video: Hva er Impala i big data?
Video: Big data, small farms and a tale of two tomatoes | Erin Baumgartner 2024, Kan
Anonim

Impala er en spørremotor for massiv parallellbehandling med åpen kildekode på toppen av grupperte systemer som Apache Hadoop. Den ble laget basert på Googles Dremel-papir. Det er en interaktiv SQL-lignende spørringsmotor som kjører på toppen av Hadoop Distributed File System (HDFS). Impala bruker HDFS som sin underliggende lagring.

Angående dette, hva er Impala og bikube?

Apache Hive er en effektiv standard for SQL-in-Hadoop. Impala er en åpen kildekode SQL-spørringsmotor utviklet etter Google Dremel. Cloudera Impala er en SQL-motor for å behandle data som er lagret i HBase og HDFS. Impala bruker Hive megastore og kan spørre etter Hive tabeller direkte.

Videre, hvilken er bedre bikube eller impala? Apache Hive er kanskje ikke ideell for interaktiv databehandling mens Impala er ment for interaktiv databehandling. Hive er batchbasert Hadoop MapReduce mens Impala er mer som MPP-database. Hive støtter komplekse typer, men Impala gjør ikke. Apache Hive er feiltolerant mens Impala støtter ikke feiltoleranse.

Også spurt, hvorfor bruker vi Impala?

Impala støtter databehandling i minnet, det vil si at den får tilgang til/analyserer data som er lagret på Hadoop-datanoder uten databevegelse. Du kan tilgang til data bruker Impala ved hjelp av SQL-lignende spørringer. Impala gir raskere tilgang til dataene i HDFS sammenlignet med andre SQL-motorer.

Hva er en bikube i big data?

Apache Hive er en data lagersystem for data oppsummering og analyse og for spørring av store data systemer i Hadoop-plattformen med åpen kildekode. Den konverterer SQL-lignende spørringer til MapReduce-jobber for enkel utførelse og behandling av ekstremt store volumer av data.

Anbefalt: