Hva er en deklarativ API?
Hva er en deklarativ API?

Video: Hva er en deklarativ API?

Video: Hva er en deklarativ API?
Video: Жареная Курица с картошкой на сковороде / Жаркое по-кавказски 2024, Kan
Anonim

I deklarativ programmering, forteller utviklere en applikasjon hva de prøver å oppnå. Sammenlign dette med imperativ programmering, der en utvikler spesifiserer nøyaktig hvordan det skal gjøres. Utviklere forteller disse APIer hva de vil gjøre, ikke hvordan de skal gjøre det.

Også spurt, hva er et deklarativt programmeringsspråk?

Deklarativ programmering er en ikke-imperativ stil av programmering der programmer beskriver de ønskede resultatene uten å eksplisitt oppgi kommandoer eller trinn som må utføres. Funksjonell og logisk programmerings språk er preget av en deklarativ programmering stil.

På samme måte, hva er en imperativ API? I informatikk, avgjørende programmering er et programmeringsparadigme som bruker utsagn som endrer et programs tilstand. På omtrent samme måte som avgjørende stemning i naturlige språk uttrykker kommandoer, en avgjørende Programmet består av kommandoer som datamaskinen skal utføre.

Deretter kan man også spørre, hva er forskjellen mellom deklarativ og imperativ?

Erklærende EN deklarativ setning kommer med et utsagn og er avbrutt med punktum. Eksempel: Jeg elsker pizza. Avgjørende An avgjørende setningen er en kommando eller høflig forespørsel, og den avsluttes i en punktum eller utropstegn. Spørrende En spørrende setning stiller et spørsmål og avsluttes med et spørsmålstegn.

Er C# imperativ eller deklarativ?

Funksjonell programmering er en form for deklarativ programmering. Derimot er de fleste vanlige språk, inkludert objektorientert programmeringsspråk (OOP) som f.eks C# , Visual Basic, C++ og Java, ble designet for primært å støtte avgjørende (prosedyremessig) programmering.

Anbefalt: