Innholdsfortegnelse:

Hva er selleri i Django?
Hva er selleri i Django?

Video: Hva er selleri i Django?

Video: Hva er selleri i Django?
Video: Celery + Django - теория #1 2024, Kan
Anonim

Selleri er en oppgavekø/jobbkø basert på distribuert meldingsoverføring. Den er fokusert på sanntidsdrift, men støtter også planlegging. Utførelsesenhetene, kalt oppgaver, utføres samtidig på en enkelt eller flere arbeiderservere. Selleri er skrevet i Python, men protokollen kan implementeres på alle språk.

Også, hvordan bruker du selleri i Django?

Oppsett

  1. Trinn 1: Legg til celery.py. Inne i "picha"-katalogen, lag en ny fil kalt celery.py:
  2. Trinn 2: Importer din nye Selleri-app. For å sikre at Celery-appen er lastet når Django starter, legg til følgende kode i _init_.py-filen som ligger ved siden av settings.py-filen din:
  3. Trinn 3: Installer Redis som en "megler" av selleri

På samme måte, hva er selleri og Redis? Redis og selleri på separate maskiner Selleri oppgaver må foreta nettverksanrop. Så har selleri arbeider på en nettverksoptimalisert maskin ville få oppgavene til å kjøre raskere. Redis er en in-memory database, så veldig ofte vil du ha redis kjører på en minneoptimalisert maskin.

Videre, hva er arbeider i selleri?

De Selleriarbeider selv behandler ingen oppgaver. Det skaper underordnede prosesser (eller tråder) og tar for seg alle bokføringstingene. De underordnede prosessene (eller trådene) utfører selve oppgavene. Disse underordnede prosessene (eller trådene) er også kjent som utførelsespoolen.

Hva er selleri backend?

Selleri er et Python Task-Queue-system som håndterer fordeling av oppgaver på arbeidere på tvers av tråder eller nettverksnoder. Det gjør asynkron oppgavebehandling enkel. Applikasjonen din trenger bare å sende meldinger til en megler , som RabbitMQ, og Selleri arbeidere vil åpne dem og planlegge oppgavekjøring.

Anbefalt: