Hva betyr det hvis et kamera er speilløst?
Hva betyr det hvis et kamera er speilløst?

Video: Hva betyr det hvis et kamera er speilløst?

Video: Hva betyr det hvis et kamera er speilløst?
Video: Mirrorless Cameras Explained 2024, April
Anonim

En digital kamera som godtar forskjellige linser, men gjør ikke bruk et speil for å reflektere bildet inn i søkeren. Speilløse kameraer kalles også" speilløst DSLR-er" eller " speilløst SLR-er" fordi de støtter flere objektiver som en enkelt linserefleks kamera og tilbyr vanligvis en valgfri søker.

I forhold til dette, hvorfor er speilløse kameraer bedre?

Speilløse kameraer har fordelen av å være lettere, mer kompakt, raskere og bedre for video, men det kommer på bekostning av tilgang til færre linser og tilbehør. DSLR-er har fordelen i objektivvalg og anoptisk søker som fungerer bedre i lite lys, men de er mer komplekse og klumpete.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom speilløs og DSLR? Forhåndsvisning av bilder. Med en DSLR , viser den optiske søkeren gjennom objektivet deg nøyaktig hva kameraet vil fange. Med en speilløst kamera, får du forhåndsvisning av bildet på skjermen. EN DSLR , i kontrast, reflekterer lyset inn i øyet ditt, noe som er bedre enn kamerasensoren ved lite lys.

Hvordan fungerer et speilløst kamera på denne måten?

Mens et DSLR kamera bruker en speilmekanisme for enten å reflektere lys inn i en optisk søker, eller sende det gjennom direkte til kamera sensor, en speilløst kamera mangler fullstendig slik speilmekanisme (derav navnet), som betyr at lyset som passerer gjennom linsen alltid ender på bildesensoren.

Har speilløse kameraer en lukkertelling?

Speilløse kameraer gjør det ikke bruk et mekanisk speil for å bytte mellom den optiske søkeren og bildesensoren. Dette betyr at kamera teknisk sett gjør ikke har en lukkertelling '. Noen modeller av speilløse kameraer hevder at en er tilgjengelig, men den vil sannsynligvis ikke være nøyaktig, og den vil være en "digital". telle '.

Anbefalt: