Kan du varme og bøye fjærstål?
Kan du varme og bøye fjærstål?

Video: Kan du varme og bøye fjærstål?

Video: Kan du varme og bøye fjærstål?
Video: Heat Treating and Tempering Flat Springs 2024, April
Anonim

Fjærstål er herdet karbon stål , ikke så spesielt. Men på grunn av herdingen den forbli sin form. Hvis du vil bøy det deg må måtte varmeit til rødt lysende når det vil mister hardheten. Så du kan ikke bare bøy den , som det vil vår tilbake.

Folk spør også, svekker oppvarming og bøying av stål det?

Hvis det er høy styrke/ varme behandlet og du behandler ikke hvilken prosess som ble brukt, det vil den svekke den . For normal mild stål dog kaldt bøying stresser stål og kan gjøres til det punktet hvor det vil gå i stykker.

Deretter er spørsmålet, hvordan mykner du bløtt stål? Varm opp til den er myk

  1. Plasser stålet i en varmebehandlingsovn eller smie og øk temperaturen på stålet sakte til dets spesielle austenittområde.
  2. Hold stålet ved austenitttemperatur i minst 30 minutter.
  3. Senk temperaturen på stålet sakte.
  4. Avkjøl stålet til romtemperatur og maskin etter behov.

På samme måte, hvordan herder og herder du fjærstål?

Herding og herding . Hvis stål oppvarmes til høy temperatur, lys eller kirsebærrød, og deretter slukkes i olje eller vann, omorganiserer jern- og karbonatomene seg i en formasjon som gir metall en veldig hard og sprø egenskap. Denne prosessen er kjent som herding.

Hva slags stål er fjærstål?

Fjærstål . Fjærstål er et navn gitt til et bredt spekter av stål brukes i produksjon av fjærer, fremtredende i bilindustrien og industrielle fjæringsapplikasjoner. Disse stål er generelt lavlegert mangan, middels karbon stål eller høykarbon stål med meget høy flytegrense.

Anbefalt: