Hvordan beskrives vanligvis en mikrokjerne?
Hvordan beskrives vanligvis en mikrokjerne?

Video: Hvordan beskrives vanligvis en mikrokjerne?

Video: Hvordan beskrives vanligvis en mikrokjerne?
Video: NorskVlogg 51: Vanlig eller vanligvis? 2024, April
Anonim

EN mikrokjerne er et stykke programvare eller til og med kode som inneholder nesten et minimum av funksjoner og funksjoner som kreves for å implementere et operativsystem.

Tilsvarende, hva er en mikrokjernestruktur?

I informatikk, a mikrokjerne (ofte forkortet som Μ-kernel) er den nesten minste mengden programvare som kan gi mekanismene som trengs for å implementere et operativsystem (OS). Disse mekanismene inkluderer administrasjon av adresserom på lavt nivå, trådhåndtering og interprosesskommunikasjon (IPC).

Man kan også spørre hvordan en mikrokjerne utnytter brukerplass? EN Mikrokjerne prøver å kjøre de fleste tjenester - som nettverk, filsystem, etc. - som demoner / servere i brukerplass . Alt som er igjen til gjøre for kjerne er grunnleggende tjenester, som minnetildeling (men den faktiske minnebehandlingen er implementert i brukerrom ), planlegging og meldinger (Inter Process Communication).

Dessuten, hvor brukes mikrokjerne?

Mikrokjerner var populære på 1980-tallet på grunn av minne- og lagringsbegrensningene til tidlige datasystemer. Mens de fortsatt er brukt for noen server-OSer bruker de fleste større operativsystemer, som Windows og OS X, monolitiske kjerner.

Hva er forskjellen mellom mikrokjerne og mikrokjerne?

Mikrokjerne er en kjerne som kjører tjenester som er minimale for operativsystemytelse. I dette kjerne alle andre operasjoner utføres av prosessoren. Makro kjerne er en kombinasjon av mikro og monolitisk kjerne . I monolitisk kjerne all operativsystemkode er i ett enkelt kjørbart bilde.

Anbefalt: