Hva er forskjellen mellom histogram og Boxplot?
Hva er forskjellen mellom histogram og Boxplot?

Video: Hva er forskjellen mellom histogram og Boxplot?

Video: Hva er forskjellen mellom histogram og Boxplot?
Video: Constructing a box and whisker plot | Probability and Statistics | Khan Academy 2024, April
Anonim

Mer informasjon: Histogrammer kalles noen ganger Frekvensplott mens boksplott blir referert til som Box-and-Whisker Plots. EN histogram brukes vanligvis for kontinuerlige data mens et stolpediagram er et plott av telledata.

Spørsmålet er også, hvorfor er et boksplott bedre enn et histogram?

Det siste settet med grafer viser hvordan a bokstomt kan være mer nyttig enn et histogram . Dette oppstår når det er moderat variasjon mellom de observerte frekvensene, noe som forårsaker histogram å se fillete og ikke-symmetrisk ut på grunn av måten dataene er gruppert på. Dette kan få en til å anta at dataene er litt skjeve.

Videre, er Box plot et histogram? EN eske og værhår plott er definert som en grafisk metode for å vise variasjon i et sett med data. I de fleste tilfeller, a histogram analyse gir tilstrekkelig visning, men en eske og værhår plott kan gi ytterligere detaljer samtidig som flere sett med data kan vises i samme kurve.

hva viser et Boxplot som et histogram ikke gjør?

I det univariate tilfellet, boksplott gjøre gi noe informasjon om at histogram gjør det ikke (i det minste, ikke eksplisitt). Det vil si at det vanligvis gir medianen, 25. og 75. persentil, min/maks som er ikke en uteligger og skiller eksplisitt punktene som anses som uteliggere.

Hvorfor bruke et boksplott?

EN eske og værhår plott er en måte å oppsummere et sett med data målt på en intervallskala. Det brukes ofte i forklarende dataanalyse. Denne typen grafer brukes til å vise formen på fordelingen, dens sentrale verdi og variabiliteten.

Anbefalt: