Hva er forskjellen mellom dobbel lenket liste og sirkulær lenket liste?
Hva er forskjellen mellom dobbel lenket liste og sirkulær lenket liste?

Video: Hva er forskjellen mellom dobbel lenket liste og sirkulær lenket liste?

Video: Hva er forskjellen mellom dobbel lenket liste og sirkulær lenket liste?
Video: Introduction to Doubly Linked List 2024, April
Anonim

EN sirkulær lenket liste er en der det er nostart- eller sluttnoder, men i stedet følger de en sirkulær mønster. EN dobbelt - koblet liste er en der hver node peker ikke bare til neste node, men også til forrige node.

På denne måten, hva er forskjellen mellom lenket liste og sirkulær lenket liste?

Koblet liste er en lineær datastruktur som består av gruppe av noder i en sekvens. Sirkulær lenket liste : I sirkulær lenket liste den siste nodeadressedelen inneholder adressen av den første noden som danner en sirkulær kjedelignende struktur.

Også, hva er bruken av sirkulært koblet liste? 1. Sirkulære lister brukes i applikasjoner hvor hele liste åpnes én etter én i en sløyfe. Eksempel: Operativsystemer kan bruke den til å bytte mellom ulike kjøringer applikasjoner i en sirkulær Løkke.

Også spurt, hva er forskjellen mellom LinkedList og dobbeltlenket liste?

Singel og dobbel lenket liste er to typer koblede lister . Hoved forskjell mellom Enkelt Koblet liste og Dobbel lenket liste er det en node i enkelt koblet liste lagrer adressen til neste node mens en node i en dobbeltlenket liste lagrer adressen til neste node og forrige node.

Hva er enkeltlenkede lister?

Enkeltlenkede lister er en type datastruktur. I en enkeltlenket liste , lagrer hver node en referanse til et objekt som er et element i sekvensen, samt en referanse til neste node i liste . Den lagrer ingen pekerreferanse til forrige node.

Anbefalt: