Hvor er Docker-konfigurasjonsfilen?
Hvor er Docker-konfigurasjonsfilen?

Video: Hvor er Docker-konfigurasjonsfilen?

Video: Hvor er Docker-konfigurasjonsfilen?
Video: What is Docker Compose | How to create docker compose file | How to use Compose 2024, April
Anonim

Standardplasseringen til konfigurasjonsfil på Windows er %programdata% dockerconfig demon. json. Den -- konfig - fil flagget kan brukes til å spesifisere en ikke-standard plassering.

Følgelig, hva er Docker-konfigurasjonsfilen?

Lage en Konfig konf fil inneholder følgende innhold. Den definerer i utgangspunktet en webserver som lytter på port 8000 og videresender alle HTTP-forespørslene som kommer til /api-endepunktet til oppstrøms API-serveren. Bruker Docker CLI, vi kan lage en konfig fra dette konfigurasjonsfil , vi kaller dette konfig proxy.

Videre, hvordan endrer jeg Docker-konfigurasjonen? Hvordan endre Docker-beholderkonfigurasjonen

  1. Lag nytt bilde. Den enkleste utveien er å avslutte den eksisterende containeren og spinne opp en ny med de nye portene.
  2. Rediger konfigurasjonsfil. Hver Docker-beholder har et sett med konfigurasjonsfiler knyttet til seg.
  3. Endre Dockerfile.
  4. Bruk Docker-volumer.

På samme måte kan man spørre seg, hvor lagres Docker-bilder?

Bilder er lagret inne i /var/lib/ havnearbeider og deretter under gjeldende lagringsdriverkatalog. Lagringsdriver som brukes, kan bestemmes ved å kjøre havnearbeider info kommando. Ifølge Docker Komme i gang-veiledning "din bygget bilde " er "i maskinens lokale Docker-bilde register."

Er Docker et verktøy for konfigurasjonsadministrasjon?

Docker er et levedyktig alternativ til sittende verktøy for konfigurasjonsadministrasjon med sine egne fordeler og ulemper. Docker , som verktøy for konfigurasjonsadministrasjon mer generelt, oppfordrer til visse god praksis for integrering og distribusjon av komplekse datasystemer.

Anbefalt: