Hvorfor er trigonometriske identiteter nyttige for å løse ligninger?
Hvorfor er trigonometriske identiteter nyttige for å løse ligninger?

Video: Hvorfor er trigonometriske identiteter nyttige for å løse ligninger?

Video: Hvorfor er trigonometriske identiteter nyttige for å løse ligninger?
Video: Using the Pythagorean trig identity | Trig identities and examples | Trigonometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Identiteter gjør oss i stand til å forenkle kompliserte uttrykk. De er de grunnleggende verktøyene til trigonometri brukt til å løse trigonometriske ligninger , akkurat som faktorisering, finne fellesnevnere og bruk av spesielle formler er de grunnleggende verktøyene for løse algebraisk ligninger.

Så, hva gjør en trigonometrisk ligning til en identitet?

I matematikk, trigonometriske identiteter er likestilling som involverer trigonometrisk funksjoner og er sanne for hver verdi av de forekommende variablene der begge sider av likheten er definert. Geometrisk er disse det identiteter involverer visse funksjoner av en eller flere vinkler.

Vet også hva er trigonometriske ligninger? EN trigonometrisk ligning er noen ligning som inneholder en trigonometrisk funksjon. Som nevnt i Trigonometrisk Identiteter, a trigonometrisk ligning som gjelder for enhver vinkel kalles a trigonometrisk identitet. Det finnes andre ligninger , men det er bare sant for visse vinkler.

På samme måte kan man spørre seg, hva er den enkleste måten å løse trigonometriske identiteter på?

TRINN 1: Konverter alle sec, csc, cot og tan til sin og cos. Det meste av dette kan gjøres ved å bruke kvotienten og gjensidig identiteter . TRINN 2: Sjekk alle vinklene for summer og differanser og bruk passende identiteter for å fjerne dem. TRINN 3: Se etter vinkelmultipler og fjern dem ved å bruke de riktige formlene.

Hva er synd 2x lik?

synd 2x =( synd x)2=12(1−cos( 2x )).

Anbefalt: