Hvordan løser virtuell arv diamantproblemet?
Hvordan løser virtuell arv diamantproblemet?

Video: Hvordan løser virtuell arv diamantproblemet?

Video: Hvordan løser virtuell arv diamantproblemet?
Video: Become A Master Of SDXL Training With Kohya SS LoRAs - Combine Power Of Automatic1111 & SDXL LoRAs 2024, Kan
Anonim

Virtuell arv løser seg det klassiske" Diamantproblem ". Det sikrer at barneklassen kun får en enkelt forekomst av den vanlige basisklassen. Med andre ord, Snake-klassen vil har bare én forekomst av LivingThing-klassen. Dyre- og reptilklassene deler denne instansen.

I denne forbindelse, hva er diamantproblemet i arv?

« diamantproblem ” er en tvetydighet som kan oppstå som en konsekvens av å tillate flere arv . Det er en alvorlig problem for språk (som C++) som tillater flere arv av staten. InJava, men flere arv er ikke tillatt for klasser, bare for grensesnitt, og disse inneholder ikke tilstand.

Deretter er spørsmålet hvordan en virtuell baseklasse hjelper med arv? Virtuelle basisklasser tilby en måte å spare plass på og unngå uklarheter i klasse hierarkier som bruker flere arv. Når en grunnklasse er spesifisert som en virtuell base , kan det fungere som en indirekte utgangspunkt mer enn én gang uten duplisering av datamedlemmer.

Vet også, hva er virtuell offentlig arv?

Virtuell arv er en C++-teknikk som sikrer at bare én kopi av en basisklasses medlemsvariabler er arvet av barnebarnsavledede klasser. Denne funksjonen er mest nyttig for flere arv , som det gjør virtuell basere et felles underobjekt for den deriverende klassen og alle klasser som er avledet fra den.

Hvordan løser grensesnitt diamantproblem?

Hvordan gjør ved hjelp av en grensesnitt i Java løse de diamantproblem ? Derfor, hvis to grensesnitt har samme metodesignatur og en klasse ønsker å arve (implementerer i Java) fra disse to grensesnitt , det er ingen "metodekropp" å arve, derfor " diamant arv" utgave unngås.

Anbefalt: