Hvordan fungerer op amp feedback?
Hvordan fungerer op amp feedback?

Video: Hvordan fungerer op amp feedback?

Video: Hvordan fungerer op amp feedback?
Video: What is an op amp? Operational Amplifier tutorial & super spy microphone circuit 2024, April
Anonim

Koble til utgangen til en op - amp til dens inverterende (-) inngang kalles negativ tilbakemelding . Dette begrepet kan brukes bredt på ethvert dynamisk system der utgangssignalet blir "matet tilbake" til inngangen på en eller annen måte for å nå et likevektspunkt (balanse).

Med tanke på dette, hva er feedback i op amp?

Tilbakemelding er designteknikken der en del av forsterker utgang "feeds tilbake" til inngangen til forsterker . Den totale effekten skaper en veldig stabil forsterkning bestemt av motstandsforhold.

I tillegg, hvorfor brukes tilbakemelding i op-forsterkerkretser? Formålet med DC tilbakemelding er å definere hva du vil ha op - amp å gjøre, dvs. hva utgangsspenningen vil være. Uten den vil utgangen stige eller synke til den treffer strømskinnene. Dette kan være nyttig, og det er et stort marked for op - ampere spesialisert seg på å jobbe på denne måten, kalt "komparatorer".

På samme måte spør folk, hvordan fungerer op-forsterkeren?

An operasjonsforsterker , eller op forsterker , omfatter vanligvis et differensialinngangstrinn med høy inngangsimpedans, et mellomforsterkningstrinn og et push-pull utgangstrinn med lav utgangsimpedans (ikke større enn 100 Ω) (fig. 1). Det vil si at utgangen blir matet tilbake til den inverterende inngangen gjennom en viss impedans.

Hvorfor brukes ikke positiv tilbakemelding i op-amp?

I en op - amp krets med ingen tilbakemelding , det er Nei korrigerende mekanisme, og utgangsspenningen vil mettes med den minste mengden differensialspenning påført mellom inngangene.

Anbefalt: