Innholdsfortegnelse:

Hvilken type tilbakemelding brukes i multivibrator?
Hvilken type tilbakemelding brukes i multivibrator?

Video: Hvilken type tilbakemelding brukes i multivibrator?

Video: Hvilken type tilbakemelding brukes i multivibrator?
Video: Hvilken type listverk skal brukes hvor? 2024, Kan
Anonim

Multivibratorer (MV) er positive- tilbakemelding (eller regenerative) svitsjekretser med analog timing for svitsjeatferd. De kan være bistabile, ha to stabile tilstander (som Schmitt-utløserkretser); mono stabil, med én stabil tilstand; eller astabil, uten stabile tilstander.

På samme måte spør folk hvordan tilbakemeldinger kan brukes i multivibrator?

Enhver digital krets som bruker tilbakemelding kalles a multivibrator . En veldig enkel astable multivibrator er en inverter med utgangen matet direkte tilbake til inngangen: Når inngangen er 0, skifter utgangen til 1. Den 1 utgangen blir matet tilbake til inngangen som en 1. Når inngangen er 1, skifter utgangen til 0.

hva gjør en multivibrator? En multivibrator er en elektronisk krets som brukes til å implementere en rekke enkle to-tilstandsenheter som avspenningsoscillatorer, tidtakere og flip-flops. Den består av to forsterkerenheter (transistorer, vakuumrør eller andre enheter) krysskoblet av motstander eller kondensatorer.

Deretter kan man også spørre, hva er typene multivibratorer?

Et spesifikt kjennetegn ved multivibratorer er bruken av passive elementer som motstand og kondensator for å bestemme utgangstilstanden

  • Multivibratorkretser.
  • Monostabil multivibratorkrets.
  • Bistabil multivibratorkrets.
  • Astabil multivibratorkrets.
  • Mono-stabil multivibratorkrets.
  • Astabil multivibratorkrets.

Hvilken type trigger brukes i monostabil multivibrator?

I monostabil multivibrator det er en stabil tilstand og en astabil tilstand. Dette multivibrator trenger en avtrekker (eksternt signal) for å gå inn i den astabile tilstanden og komme tilbake til den stabile tilstanden etter en viss tidsperiode. Tidsperioden vil bli satt av brukeren monostabil multivibrator er hovedsakelig brukt som tidtaker.

Anbefalt: