Innholdsfortegnelse:

Hva er frittstående modus i Hadoop?
Hva er frittstående modus i Hadoop?

Video: Hva er frittstående modus i Hadoop?

Video: Hva er frittstående modus i Hadoop?
Video: Почему тесто на закваске липкое? Разбираем причины и делаем тесто на закваске упругим и эластичным! 2024, Kan
Anonim

Frittstående modus er standard modus av driften av Hadoop og den kjører på en enkelt node (en node er maskinen din). HDFS og GARN renner ikke på frittstående modus . Pseudo-distribuert modus står mellom frittstående modus og fullt distribuert modus på en klynge på produksjonsnivå.

Følgelig, hva er frittstående modus?

Frittstående modus er den enkleste modus , hvor en enkelt prosess er ansvarlig for å utføre alle koblinger og oppgaver. Siden det er en enkelt prosess, krever den minimal konfigurasjon.

Videre, hva er fullt distribuert modus i Hadoop? • Data brukes og distribuert på tvers av flere noder. I Hadoop utvikling, hver Hadoop-moduser har sine egne fordeler og ulemper. Helt sikkert fullt distribuert modus er den som Hadoop er hovedsakelig kjent for, men igjen er det ingen vits i å engasjere ressursen mens den er i test- eller feilsøkingsfasen.

På samme måte kan du spørre, hvilke er de tillatte driftsmodusene i Hadoop?

Ulike Hadoop-moduser

  • Lokal modus eller frittstående modus. Frittstående modus er standardmodusen der Hadoop kjører.
  • Pseudo-distribuert modus. Pseudo-fordelingsmodusen er også kjent som en enkelt-node-klynge der både NameNode og DataNode vil ligge på samme maskin.
  • Fullt distribuert modus (Multi-Node Cluster)

Hva er en enkelt node?

Enkel node eller Psuedo-Distribuert Cluster er den der alle de essensielle daemonene (som NameNode, DataNode, JobTracker og TaskTracker) kjører på samme maskin. Standard replikeringsfaktor for en multi node cluster er 3. Den brukes i utgangspunktet for full stack utvikling av hadoop applikasjoner og prosjekter.

Anbefalt: