Hva er formfaktor på harddisk?
Hva er formfaktor på harddisk?

Video: Hva er formfaktor på harddisk?

Video: Hva er formfaktor på harddisk?
Video: Explaining SSDs: Form Factors, Interfaces & Technologies 2024, Kan
Anonim

HDD-formfaktor ( harddiskformfaktor ) er størrelsen eller geometrien til en datalagringsenhet utstyrt med en eller flere magnetisk belagte spinnende tallerkener og en eller flere bevegelige aktuatorarmer med magnethoder for å lese og skrive informasjon.

På samme måte kan du spørre, hva er en harddiskformfaktor?

Når man ser på harddisk det første trinnet er å identifisere hva det er formfaktor er. Enkelt sagt formfaktor er størrelsen på harddisk og hvordan den kobles til datamaskinen din. Den vanligste typen harddiskformfaktor er 3,5 tommer for skrivebord disker.

På samme måte, hva er harddisk og hva er dens formål? I utgangspunktet hardisk er et lagringsmedium av magnetisk type som ved behov leser den spesifikke delen av minnet og sørger for det for behandling. Det er en slags permanent lagring for arbeidet ditt, du kan ikke lagre noen data på RAM-en da den ble slettet hver gang du slår av datamaskinen.

Foruten ovenfor, hva er formfaktorlagring?

En SSD formfaktor er størrelsen, konfigurasjonen eller det fysiske arrangementet av solid state Oppbevaring (SSS) media. De formfaktor bestemmer mediets fysiske kompatibilitet og utskiftbarhet med andre datamaskinkomponenter eller enheter.

Er 2.5 eller 3.5 HDD bedre?

Generelt sett, 3.5 tomme harddisk er laget for stasjonære datamaskiner, mens 2.5 tommers stasjoner, angitt med deres mindre størrelse, er ment for bærbare datamaskiner. EN 3.5 tomme harddisk vil ikke passe inn i en laptop , lage en 2.5 tomme harddisk ditt eneste oppgraderingsvalg i dette tilfellet.

Anbefalt: