Hva er forskjellen mellom metodeoverstyring og metodeskjuling?
Hva er forskjellen mellom metodeoverstyring og metodeskjuling?

Video: Hva er forskjellen mellom metodeoverstyring og metodeskjuling?

Video: Hva er forskjellen mellom metodeoverstyring og metodeskjuling?
Video: Video 559 Forskjellen mellom / forskjell på 2024, Kan
Anonim

I metodeoverstyrende , når baseklassereferansevariabelen peker til objektet til den avledede klassen, vil den kalle overstyrt metode i avledet klasse. I metoden gjemmer seg , når baseklassereferansevariabelen peker til objektet til den avledede klassen, vil den kalle skjult metode i grunnklasse.

Dessuten, hva er forskjellen mellom metodeoverstyring og metodeskjuling i Java?

metodeoverstyrende , når underklassen har det samme metode med samme signatur i underklasse. Metode gjemmer seg , når underklassen har det samme metode navn, men annerledes parameter. I dette tilfellet er du ikke det overordnet forelderen metode , men skjule den.

For det andre, hva skjuler metoden i C# med eksempel? Svar: Metodeskjul skjer i arv relasjon når baseklasse og avledet klasse begge har en metode med samme navn. Når vi lager objektet til avledet klasse vil det skjule basisklassemetoden og kalle sin egen metode og dette kalles metodeskjul eller navnskjul i C# arv.

Vet du også hvorfor metodeskjuling brukes?

Den forteller oss å bruke det nye nøkkelordet for å skjule det arvede medlemmet. Så, ved å bruke den nye modifikatoren i den avledede klassen metode , det skjuler implementeringen av basisklassen metode . Dette kalles Metode skjuler . Den lar deg gi en ny implementering for en avledet klasse.

Hva skjuler metoden?

Metode gjemmer seg betyr at underklassen har definert en klasse metode med samme signatur som en klasse metode i superklassen. I så fall metode av superklassen er skjult av underklassen. Det betyr at: Versjonen av en metode som blir utført vil IKKE bli bestemt av objektet som brukes til å påkalle det.

Anbefalt: