Hva er magnetiske medier og optiske medier?
Hva er magnetiske medier og optiske medier?

Video: Hva er magnetiske medier og optiske medier?

Video: Hva er magnetiske medier og optiske medier?
Video: GoPro HERO7 Black - Hva er nytt?! (Norsk tekst) 2024, April
Anonim

Nøkkelforskjellen mellom optiske lagringsmedier , som CDer og DVDer, og magnetiske lagringsmedier , som harddisker og gammeldagse disketter, er i hvordan datamaskiner leser og skriver informasjon til dem. Man bruker lys; den andre, elektromagnetisme. Harddisker med lese-/skrivehoder.

Deretter kan man også spørre, hva er det optiske mediet?

Optiske medier refererer til plater som leses av en laser. Dette inkluderer CD-ROM-er, DVD-ROM-er og alle variantene av de to formatene - CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD+R, Blu-ray og mange andre.

Man kan også spørre seg hvorfor optiske lagringsmedier anses som bedre enn magnetiske lagringsmedier? Vanligvis skrives data til optiske medier , for eksempel CD-er og DVD-er. Optiske medier er mer holdbar enn tape, HDD-er og flash-stasjoner og mindre sårbare for miljøforhold. Imidlertid har det en tendens til å gå tregere enn typiske HDD-hastigheter og tilbyr lavere Oppbevaring kapasiteter.

Så, hva er magnetiske datamaskinmedier?

Magnetiske medier . Oppdatert: 26.04.2017 av Datamaskin Håp. Noen lagringsmedium som bruker magnetisk mønstre for å representere informasjon vurderes magnetiske medier . Gode eksempler på en magnetiske medier og magnetisk lagring er en teip stasjon, diskett og harddisk.

Hva er den største forskjellen mellom optisk og magnetisk disk?

De magnetisk disk er en fast lagringsenhet mens optisk disk er transportable lagringsmedier som er flyttbare. Optisk disk genererer bedre signal-til-støy-forhold sammenlignet med magnetisk disk . Samplingsfrekvensen som er brukt i magnetskiven er lavere enn brukt i den optiske disken.

Anbefalt: