Hva er den beste forklaringen på beslutningsvariabler?
Hva er den beste forklaringen på beslutningsvariabler?

Video: Hva er den beste forklaringen på beslutningsvariabler?

Video: Hva er den beste forklaringen på beslutningsvariabler?
Video: Linear Programming (intro -- defining variables, constraints, objective function) 2024, April
Anonim

En beslutningsvariabel er en størrelse som beslutningstakeren kontrollerer. For eksempel i en optimalisering modell for arbeidsplanlegging, kan antall sykepleiere som skal ansettes i morgenvakten på en legevakt være en beslutningsvariabel. OptQuest-motoren manipulerer beslutningsvariabler på jakt etter deres optimale verdier.

Her, hva er beslutningsvariabler i solver?

Løser arbeider med en gruppe celler, kalt beslutningsvariabler eller rett og slett variabel celler som brukes til å beregne formlene i mål- og begrensningscellene. Løser justerer verdiene i beslutningsvariabel celler for å tilfredsstille grensene for begrensningsceller og produsere det resultatet du ønsker for målcellen.

I tillegg, hvor mange beslutningsvariabler kan en lineær programmeringsmodell ha? Hva vi ha nettopp formulert kalles en lineært program . I dette eksemplet er det har to beslutningsvariabler , xr og xe, en objektiv funksjon, 5 xr + 7 xe, og et sett med fire begrensninger. Den objektive funksjonen skal maksimeres med forbehold om de spesifiserte begrensningene på beslutningsvariabler.

Med tanke på dette, gir den spesifikke beslutningsvariabelverdien eller -verdiene det beste resultatet for modellen?

Optimal løsning: Den konkret vedtak - variabel verdi eller verdier at gi den beste ” utgang for modellen . Ugjennomførbar løsning: A beslutning alternativ eller løsning som ikke tilfredsstiller en eller flere begrensninger. Gjennomførbar løsning: A beslutning alternativ eller løsning som tilfredsstiller alle begrensninger.

Hvordan identifiserer du en beslutningsvariabel?

BESLUTNINGSVARIABLER De er ukjente til en matematisk programmeringsmodell. Vanligvis vil vi fastslå deres optimale verdier med en optimaliseringsmetode. I en generell modell, beslutningsvariabler gis algebraiske betegnelser som. Antallet av beslutningsvariabler er n, og er navnet på jth variabel.

Anbefalt: