Hvorfor trengs protokoller?
Hvorfor trengs protokoller?

Video: Hvorfor trengs protokoller?

Video: Hvorfor trengs protokoller?
Video: Episode 3 | Hvorfor drives ikke verden allerede av fornybar energi? 2024, Kan
Anonim

Svar: Nettverk protokoller er behov for fordi den inkluderer mekanismer for enheter for å identifisere og opprette forbindelser med hverandre, samt formateringsregler som spesifiserer hvordan data pakkes inn i meldinger som sendes og mottas.

Dessuten, hvorfor er det nødvendig med protokoller og standarder?

Protokoller er avgjørende for kommunikasjon, autentisering og feildeteksjon. Så dette er grunnen til det nødvendig å ha nettverk standarder og protokoller fordi de er det som lar forskjellige datamaskiner fra forskjellige selskaper som kjører forskjellig programvare kommunisere med hverandre, noe som gjør nettverk mulig.

Videre, hvorfor er protokoller viktige i nettverkskommunikasjon? Nettverksprotokoller . Nettverksprotokoller definere reglene som styrer nettverkskommunikasjon . Disse reglene bestemmer ting som pakkeformat, type og størrelse. De bestemmer også hva som skjer når en feil oppstår, og hvilken del av Nettverk skal håndtere feilen og hvordan.

Spørsmålet er også, hva er hensikten med kommunikasjonsprotokoller?

Kommunikasjonsprotokoller er formelle beskrivelser av digitale meldingsformater og regler. De er pålagt å utveksle meldinger i eller mellom datasystemer og er påkrevd i telekommunikasjon. Kommunikasjonsprotokoller dekke autentisering, feildeteksjon og retting, og signalering.

Hva er den viktigste protokollen?

Den kanskje viktigste dataprotokollen er OSI (Open Systems Interconnection), et sett med retningslinjer for implementering av nettverkskommunikasjon mellom datamaskiner. Blant de viktigste settene av Internett protokoller er TCP/IP , HTTPS, SMTP og DNS.

Anbefalt: