Hva er aksessør- og mutatormetoder?
Hva er aksessør- og mutatormetoder?

Video: Hva er aksessør- og mutatormetoder?

Video: Hva er aksessør- og mutatormetoder?
Video: Accessors and Mutators - Intro to Java Programming 2024, Kan
Anonim

I Java tilbehør brukes til å få verdien av et privat felt og mutatorer brukes til å angi verdien til et privat felt. Hvis vi har erklært variablene som private, vil de ikke være tilgjengelige for alle, så vi må bruke getter og setter metoder.

Med tanke på dette, hva er formålet med accessor- og mutatormetoder?

Rollen til accessorer og mutatorer skal returnere og angi verdiene til et objekts tilstand. I informatikk, a mutatormetoden er en metode brukes til å kontrollere endringer i en variabel. De er også viden kjent som setter metoder.

Vet også, er mutatormetoder ugyldige? EN mutatormetoden er ofte en ugyldig metode som endrer verdiene til forekomstvariabler eller statiske variabler.

Dessuten, hva er forskjellen mellom en mutatormetode og en accessormetode?

2 svar. An tilbehør er en klasse metode brukes til å lese datamedlemmer, mens en mutator er en klasse metode brukes til å endre datamedlemmer. Det er best praksis å gjøre datamedlemmer private (som i eksempel ovenfor) og bare få tilgang til dem via tilbehør og mutatorer.

Hva er mutatorer og accessorer gi eksempler?

EN mutator er en metode som setter verdien til et attributt til et objekt ( eksempel : stu. setName(“Bryan”);). En accessor er en metode som får verdien av attributtet ( eksempel : stu. getName(“Bryan”);).

Anbefalt: