Hva er Sumproduct-formelen?
Hva er Sumproduct-formelen?

Video: Hva er Sumproduct-formelen?

Video: Hva er Sumproduct-formelen?
Video: Master Excel's SUMPRODUCT Formula 2024, Kan
Anonim

SUMPRODUKT er en funksjon i Excel som multipliserer rekkevidden av celler eller matriser og returnerer summen av produkter. Det kan legges inn som en del av en formel i en celle i et regneark. Det er en veldig ressurssterk funksjon som kan brukes på mange måter avhengig av brukerens behov.

Også å vite er, hvordan beregner du Sumproduct?

Her, den formel er: = SUMPRODUKT ((B2:B9=B12)*(C2:C9=C12)*D2:D9). Den multipliserer først antall forekomster av øst med antall matchende forekomster av kirsebær. Til slutt summerer den verdiene til de tilsvarende radene i Sales-kolonnen.

Foruten ovenfor, hvorfor fungerer ikke Sumproduct-formelen min? Hovedårsaken til SUMPRODUKT formel feiler er at alle matrisene i formel må ha samme størrelse. Det du må gjøre er å finne ut hvor måneden er, og definere et område som inneholder samme antall rader som de andre kriteriene i denne kolonnen.

Spørsmålet er også, er det en Sumproduct if-funksjon?

Du trenger ikke bruke IF-funksjonen i en SUMPRODUCT-funksjon , den er nok til å bruke et logisk uttrykk. For eksempel, de array formel ovenfor i celle B12 teller alle celler i C3:C9 som er over 5 ved å bruke en IF-funksjon . De første argument i IF-funksjonen er et logisk uttrykk, bruk det i din SUMPRODUKT formel.

Hva brukes Sumproduct til?

De SUMPRODUKT funksjon multipliserer områder eller matriser sammen og returnerer summen av produkter. Dette høres kjedelig ut, men SUMPRODUKT er en utrolig allsidig funksjon som kan være pleide å telle og summere som COUNTIFS eller SUMIFS, men med mer fleksibilitet. array1 - Den første matrisen eller området som skal multipliseres, og legg til.

Anbefalt: