Hva er forskjellen mellom en tilkoblingsorientert og en tilkoblingsløs protokoll?
Hva er forskjellen mellom en tilkoblingsorientert og en tilkoblingsløs protokoll?

Video: Hva er forskjellen mellom en tilkoblingsorientert og en tilkoblingsløs protokoll?

Video: Hva er forskjellen mellom en tilkoblingsorientert og en tilkoblingsløs protokoll?
Video: Connection Oriented vs Connection less | Network software | CN | Computer Networks | part - 3/3 2024, April
Anonim

Forskjell : Forbindelse orientert og Forbindelsesløs service

Tilkoblingsorientert protokoll gjør en forbindelse og sjekker om melding er mottatt eller ikke og sender igjen hvis det oppstår en feil, mens forbindelsesløs service protokoll garanterer ikke levering av meldinger

Derav, som er en forbindelsesorientert protokoll?

EN Forbindelse - Oriented Protocol (COP) er et nettverk protokoll brukes til å etablere en datakommunikasjonsøkt der endepunktenheter bruker foreløpig protokoller å etablere ende til ende forbindelser og deretter leveres den påfølgende datastrømmen i sekvensiell overføringsmodus.

Vet også, er FTP-tilkoblingsorientert eller tilkoblingsløs? Forbindelse - Orientert og Forbindelsesløs Protokoller i TCP/IP TCP brukes for applikasjoner som krever etablering av forbindelser (samt TCPs andre tjenestefunksjoner), som f.eks FTP ; det fungerer ved hjelp av et sett med regler, som beskrevet tidligere, som en logisk forbindelse er forhandlet før sending av data.

På samme måte kan du spørre, hva er tilkoblingsorientert protokoll og tilkoblingsløs protokoll?

TCP (overføringskontroll Protokoll ) er en forbindelse - orientert transportere protokoll , mens UDP (User Datagram Protokoll ) er en forbindelsesløs Nettverk protokoll . Begge opererer over IP. LAN fungerer som forbindelsesløs systemer. En datamaskin koblet til et nettverk kan begynne å sende rammer så snart den har tilgang til nettverket.

Hvilken er et eksempel på forbindelsesløse protokoller?

forbindelsesløs . Refererer til nettverk protokoller der en vert kan sende en melding uten å etablere en forbindelse med mottakeren. Eksempler på tilkoblingsløse protokoller inkluderer Ethernet, IPX og UDP.

Anbefalt: