Hva er Hamming feilkorrigerende kode?
Hva er Hamming feilkorrigerende kode?

Video: Hva er Hamming feilkorrigerende kode?

Video: Hva er Hamming feilkorrigerende kode?
Video: Kanalkoding Andre del Feilkorrigerende koder 2024, Kan
Anonim

Hamming-kode er et sett med feil - korreksjonskoder som kan brukes til å oppdage og riktig feilene som kan oppstå når dataene flyttes eller lagres fra avsender til mottaker.

På samme måte, hvordan brukes Hamming-kode i feilretting?

Hamming-kode er en blokk kode som er i stand til å oppdage opptil to samtidige bitfeil og korrigere enkeltbits feil. Den ble utviklet av R. W. Disse redundante bitene er ekstra biter som genereres og settes inn på bestemte posisjoner i selve meldingen for å aktivere feildeteksjon og korreksjon.

Vet også, hvor mange feil kan Hamming-kode oppdage? Hamming-koder kan oppdage opptil to-bit feil eller korriger en-bit feil uten gjenkjenning av ukorrigert feil . Derimot den enkle pariteten kode kan ikke rette feil , og kan oppdage bare et odde antall biter inn feil.

Dessuten, hva er Hamming-kode med eksempel?

Hamming-kode er et sett med feilretting kode s som kan brukes til å oppdage og korrigere bitfeil som kan oppstå når datadata flyttes eller lagres. Hamming-kode er oppkalt etter R. W. Hamming fra Bell Labs. For å aktivere dette må en sendestasjon legge til ekstra data (kalt feilkorrigeringsbiter) til overføringen.

Hva er fordelen og ulempen med Hamming-kode?

Den største fordel av hamming kode metoden er effektiv på nettverk der datastrømmene er gitt for enkeltbitsfeil. Den største ulempe av hamming kode Metoden er at den bare kan løse problemer med enkeltbiter.

Anbefalt: