Hvorfor er Dicom viktig?
Hvorfor er Dicom viktig?

Video: Hvorfor er Dicom viktig?

Video: Hvorfor er Dicom viktig?
Video: What is DICOM | DICOM Explained 2024, Kan
Anonim

Hvorfor DICOM er viktig

I dag, DICOM brukes over hele verden til å lagre, utveksle og overføre medisinske bilder, noe som muliggjør integrering av medisinsk bildebehandlingsutstyr fra flere produsenter. Pasientdata og relaterte bilder utveksles og lagres i et standardisert format. På sin side får pasientene mer effektiv behandling.

Med tanke på dette, hva er formålet med Dicom?

DICOM brukes mest for lagring og overføring av medisinske bilder som muliggjør integrering av medisinske bildeenheter som skannere, servere, arbeidsstasjoner, skrivere, nettverksmaskinvare og bildearkiverings- og kommunikasjonssystemer (PACS) fra flere produsenter.

I tillegg, hva er en Dicom-fil? EN DICOM-fil er et bilde lagret i Digital Imaging and Communications in Medicine ( DICOM ) format. Den inneholder et bilde fra en medisinsk skanning, for eksempel en ultralyd eller MR. DICOM-filer kan også inkludere identifikasjonsdata for pasienter slik at bildet er knyttet til en bestemt person.

Og hvorfor ble Dicom opprettet?

Bildebehandling DICOM står for Digital Imaging and Communications in Medicine og er en organisasjon grunnlagt i 1983 til skape en standardmetode for overføring av medisinske bilder og tilhørende informasjon på tvers av alle medisinske felt. Bilder lagret som DICOM bilder kan inneholde de faktiske bildedataene.

Hvordan lagres Dicom-bilder?

DICOM skiller seg fra andre bilde formater ved at den grupperer informasjon i datasett. EN DICOM filen består av en overskrift og bilde datasett, alt pakket inn i en enkelt fil [Figur 2]. [5] Disse dataene er lagret som en lang serie med 0-er og 1-ere, som kan rekonstrueres som bilde ved å bruke informasjonen fra overskriften.

Anbefalt: