Innholdsfortegnelse:

Hva er et clustered Boxplot?
Hva er et clustered Boxplot?

Video: Hva er et clustered Boxplot?

Video: Hva er et clustered Boxplot?
Video: Box and whisker plot | Descriptive statistics | Probability and Statistics | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

De clustered boxplot kan vise boksplott for hver kombinasjon av nivåene til to uavhengige variabler. Elementene i boksplott og hvordan man oppdager uteliggere ved hjelp av interkvartilområdet (IQR) gjennomgås.

På samme måte spør folk, hvordan lager du et side ved side Boxplot i SPSS?

Lag side ved side boksplott med SPSS

  1. Åpne SPSS.
  2. Klikk på sirkelen ved siden av "Skriv inn data".
  3. Skriv inn dataverdiene for begge variablene i én kolonne.
  4. I en kolonne ved siden av kolonnen for den kombinerte variabelen skriver du inn et navn som identifiserer hver dataverdi som kommer fra den første variabelen eller den andre variabelen.

På samme måte kan du finne gjennomsnittet fra et boksplott? EN boksplott , også kalt en eske og værhår plott , er en måte å vise spredningen og sentrene til et datasett. Spredningsmål inkluderer interkvartilområdet og mener av datasettet. Mål for sentrum inkluderer mener eller gjennomsnitt og median (midten av et datasett). Minimum (det minste tallet i datasettet).

Hva brukes derfor Boxplot til?

Et boks- og værhårsplott (noen ganger kalt en boksplott ) er en graf som presenterer informasjon fra et femtallssammendrag. Denne typen graf er pleide å vise formen på fordelingen, dens sentrale verdi og dens variabilitet.

Hvordan beregner du et boksplott?

For å lage en eske -og-whisker plott , starter vi med å bestille dataene våre (det vil si å sette verdiene) i numerisk rekkefølge, hvis de ikke allerede er bestilt. Så finner vi medianen av dataene våre. Medianen deler dataene i to halvdeler. For å dele dataene inn i kvartaler finner vi medianene til disse to halvdelene.

Anbefalt: