Hvorfor er MySQL spørringsbuffer utdatert?
Hvorfor er MySQL spørringsbuffer utdatert?

Video: Hvorfor er MySQL spørringsbuffer utdatert?

Video: Hvorfor er MySQL spørringsbuffer utdatert?
Video: 30 глупых вопросов Data Engineer [Карьера в IT] 2024, Kan
Anonim

De spørringsbuffer har vært deaktivert som standard siden MySQL 5.6 (2013) ettersom den er kjent for å ikke skalere med høykapasitets arbeidsbelastninger på flerkjernemaskiner. Vi vurderte hvilke forbedringer vi kunne gjøre spørringsbuffer kontra optimaliseringer som vi kunne gjøre som gir forbedringer for alle arbeidsbelastninger.

Med tanke på dette, gir MySQL-buffersøk resultater?

Ja, mySQL (til felles med alle andre populære databaseprodukter) cacher de forespørsler som er laget til det. Bufferen er ganske smart -- den kan ofte bruke en cache for en spørsmål selv om de nøyaktige parametrene til spørsmål er ikke de samme. Dette kan utgjøre en stor forskjell for ytelsen.

hvordan aktiverer jeg MySQL spørringsbuffer? Å sørge for at MySQL Query Cache er aktivert bruk: mysql > VIS VARIABLER SOM 'have_query_cache'; Å overvåke spørringsbuffer bruk av statistikk: mysql > VIS STATUS SOM 'Qcache%';

Angående dette, hvordan fungerer MySQL spørringsbuffer?

Søk cache er en fremtredende MySQL funksjon som gir raskere datainnhenting fra en database. Den oppnår dette ved å lagre MySQL SELECT-setninger sammen med den hentede posten satt i minnet, så hvis en klient ber om identisk forespørsler den kan betjene dataene raskere uten å utføre kommandoer igjen fra databasen.

Hvordan deaktiverer jeg MySQL spørringsbuffer?

Spørsmål til deaktiver de cache Fra MySQL kommandolinje, et program som phpMyAdmin, eller fra et skript, kjør følgende SQL-kommando til deaktiver de spørringsbuffer : SET GLOBAL query_cache_size = 0; Dette trer i kraft umiddelbart. Du må også endre MySQL konfigurasjonsfilen for å beholde den funksjonshemmet ved omstart.

Anbefalt: