Hva er forskjellen mellom kompilatorer og tolker?
Hva er forskjellen mellom kompilatorer og tolker?

Video: Hva er forskjellen mellom kompilatorer og tolker?

Video: Hva er forskjellen mellom kompilatorer og tolker?
Video: Compiler vs Interpreter In animated Way 2024, Kan
Anonim

Forskjellen mellom kompilator og tolk . EN kompilator er en oversetter som forvandler kildespråk (språk på høyt nivå) til objektspråk (maskinspråk). I motsetning med en kompilator , en tolk er et program som imiterer utførelsen av programmer som er skrevet i en Opprinnelig språk.

Dessuten, hva er hovedforskjellen mellom kompilator og tolk?

De hovedforskjell er det en tolk utfører instruksjonene direkte i kildeprogrammeringsspråk mens en kompilator oversetter disse instruksjonene til effektiv maskinkode. An tolk vil typisk generere en effektiv mellomrepresentasjon og umiddelbart evaluere den.

På samme måte, hvorfor brukes kompilatorer og tolker? EN kompilator er et verktøy som er brukt for å konvertere teksten til et programmeringsspråk (kalt kildekode) til maskinkode. Maskinkoden kan deretter kjøres på maskinen, uten at den originale kildekoden er til stede. An tolk er et verktøy som tar kildekoden til et program og kjører den umiddelbart.

Foruten ovenfor, hvilken er bedre kompilator eller tolk?

Den grunnleggende forskjellen er at a kompilator system, inkludert en (innebygd eller separat) linker, genererer et frittstående maskinkodeprogram, mens en tolk systemet utfører i stedet handlingene beskrevet av høynivåprogrammet. 2) Når et program er kompilert, er ikke kildekoden nyttig for å kjøre koden.

Hva er fordelene med en kompilator fremfor en tolk?

Kompilatorer kan produsere mye mer effektiv objektkode enn tolker dermed får de kompilerte programmene til å kjøre raskere. Tolker er imidlertid enklere å bruke, spesielt for nybegynnere, siden feil vises umiddelbart, korrigert av brukeren, inntil programmet er i stand til å bli utført.

Anbefalt: