Hva er hovedfunksjonen til mikrokjernen?
Hva er hovedfunksjonen til mikrokjernen?

Video: Hva er hovedfunksjonen til mikrokjernen?

Video: Hva er hovedfunksjonen til mikrokjernen?
Video: Microkernels 2024, Kan
Anonim

I informatikk er en mikrokjerne (ofte forkortet som Μ-kjerne) den nesten minste mengden programvare som kan gi mekanismene som trengs for å implementere et operativsystem (OS). Disse mekanismene inkluderer administrasjon av adresserom på lavt nivå, trådadministrasjon og interprosess kommunikasjon (IPC).

På denne måten, hvor brukes mikrokjerne?

Mikrokjerner var populære på 1980-tallet på grunn av minne- og lagringsbegrensningene til tidlige datasystemer. Mens de fortsatt er brukt for noen server-OSer bruker de fleste større operativsystemer, som Windows og OS X, monolitiske kjerner.

Bruker Windows dessuten en mikrokjerne? Nei det er en hybridkjerne. En hybridkjerne er et kompromiss mellom en monolittisk kjerne og en mikrokjerne , og har noen av egenskapene til begge.

Herav, hva er mikrokjernesystemstrukturen?

Mikrokjerne er en programvare eller kode som inneholder den nødvendige minimumsmengden av funksjoner, data og funksjoner for å implementere en operasjon system . Det gir et minimalt antall mekanismer, noe som er godt nok til å kjøre de mest grunnleggende funksjonene til en operasjon system.

Hva er forskjellen mellom mikrokjerne og mikrokjerne?

Mikrokjerne er en kjerne som kjører tjenester som er minimale for operativsystemytelse. I dette kjerne alle andre operasjoner utføres av prosessoren. Makro kjerne er en kombinasjon av mikro og monolitisk kjerne . I monolitisk kjerne all operativsystemkode er i ett enkelt kjørbart bilde.

Anbefalt: