Innholdsfortegnelse:

Hvordan beregner du nedre gjerde?
Hvordan beregner du nedre gjerde?

Video: Hvordan beregner du nedre gjerde?

Video: Hvordan beregner du nedre gjerde?
Video: Hvordan bygge levegg 2024, April
Anonim

Gjerder finnes vanligvis med følgende formler:

  1. Øverste gjerde = Q3 + (1,5 * IQR)
  2. Nedre gjerde = Q1 – (1,5 * IQR).

Dessuten, hvordan finner du det nedre gjerdet til et datasett?

Til identifisere uteliggere, øvre og lavere gjerder kan brukes til sett grenser for data score. Til finne de gjerder , kvartilene til datasett må finnes, noe som fører til IQR for sett . Formelen for den øvre gjerde er Q 3 + 1,5 IQR og formelen for nedre gjerde er Q 1 - 1,5 IQR.

Dessuten, hva er det nedre gjerdet i statistikk? De Nedre gjerde er den " Nedre limit" og den øvre gjerde er den "øvre grensen" for data, og all data som ligger utenfor disse definerte grensene kan betraktes som en uteligger. hvor Q1 og Q3 er Nedre og øvre kvartil og IQR er interkvartilområdet.

Foruten ovenfor, hvordan finner du det nedre gjerdet i Excel?

De nedre gjerde er lik 1. kvartil – IQR*1,5. Det øvre gjerde er lik 3. kvartil + IQR*1,5. Som du kan se, cellene E7 og E8 regne ut den siste øvre og lavere gjerder . Enhver verdi som er større enn den øvre gjerde eller mindre enn nedre gjerde regnes som en uteligger.

Kan nedre gjerde være negativt?

1 svar. Ja, a Nedre indre gjerde kan være negativ selv når alle dataene er strengt tatt positive. Hvis alle dataene er positive, må selve værhåren være positiv (siden værhår bare er på dataverdier), men den indre gjerder kan strekker seg utover dataene.

Anbefalt: