Hva er forskjellen mellom domene og arbeidsgruppe?
Hva er forskjellen mellom domene og arbeidsgruppe?

Video: Hva er forskjellen mellom domene og arbeidsgruppe?

Video: Hva er forskjellen mellom domene og arbeidsgruppe?
Video: Workgroup vs Domain 2024, Kan
Anonim

Hoved forskjell mellom arbeidsgruppene og domener er hvordan ressurser på nettverket administreres. Datamaskiner på hjemmenettverk er vanligvis en del av en arbeidsgruppe , og datamaskiner på arbeidsplassnettverk er vanligvis en del av en domene . I en arbeidsgruppe : Alle datamaskiner er jevnaldrende; ingen datamaskin har kontroll over en annen datamaskin.

På denne måten, hva er forskjellen mellom et domene, en arbeidsgruppe og en hjemmegruppe?

Domener , arbeidsgrupper , og hjemmegrupper representere annerledes metoder for å organisere datamaskiner i nettverk. Hoved forskjell blant dem er hvordan datamaskinene og andre ressurser på nettverkene administreres. Datamaskiner som kjører Windows på hjemmenettverk kan også være en del av en hjemmegruppe , men det er ikke nødvendig.

I tillegg, hva er fordelen med å ha et domenemodellnettverk i motsetning til en arbeidsgruppe? Arbeidsgruppe har raskere og mer pålitelige pålogginger, domene har tregere pålogginger og hvis serveren faller, står du fast. Med Domene -basert tilgang, det er lettere å administrere brukere, distribuere oppdateringer og administrere sikkerhetskopier (spesielt når du bruker mappeomdirigering)

Vet også, hva er domene og arbeidsgruppe i Windows?

Grunnleggende nettverk: Arbeidsgrupper versus Domener . I en Windows nettverk, a domene er en gruppe serverdatamaskiner som deler en felles brukerkontodatabase. Hver datamaskin i en arbeidsgruppe holder styr på sine egne brukerkontoer og sikkerhetsinnstillinger, slik at ingen enkelt datamaskin har ansvaret for arbeidsgruppe.

Hva er arbeidsgruppe i Active Directory?

I følge Techopedia, en arbeidsgruppe er et peer-to-peer-nettverksoppsett som bruker Microsoft Windows-operativsystemet. Det er en gruppe datamaskiner på et lokalt nettverk som deler felles ressurser og ansvar.

Anbefalt: