Hva er variabler i strafferettspleien?
Hva er variabler i strafferettspleien?

Video: Hva er variabler i strafferettspleien?

Video: Hva er variabler i strafferettspleien?
Video: AJS101: Introduction to Criminal Justice Course - Lesson 1 Lecture (Part 1 of 3 parts) 2024, Kan
Anonim

Vanlig avhengig variabler i strafferettspleien er begreper som f.eks forbrytelse og tilbakefall. Den uavhengige variabel (prediktor) er variabel som forårsaker, bestemmer eller går foran den avhengige i tid variabel og er vanligvis betegnet med bokstaven X.

Ved siden av dette, hva er et eksempel på en uavhengig variabel?

To eksempler av felles uavhengige variabler er alder og tid. Det er de uavhengig av alt annet. Den avhengige variabel (noen ganger kjent som den som svarer variabel ) er det som studeres og måles i eksperimentet. Det er det som endres som et resultat av endringene i uavhengig variabel.

På samme måte, hvorfor er forskningsmetoder viktig i strafferettspleien? Forskning bevis er veldig viktig til utviklingen av strafferett beslutningstaking. Gjennom godt designet og implementert forskning , kan vi bedre utforske virkningen av retningslinjer, programmer og daglig praksis; vi kan «se om de fungerer», for eksempel om de reduserer kriminalitet.

Spørsmålet er også, hva er forskningsmetoder i strafferettspleien?

Disse forskningsmetoder inkluderer: undersøkelse forskning , eksperimentell og kvasi-eksperimentell forskning , tverrsnitt forskning , langsgående forskning , tidsserier forskning , og metaanalyse. undersøkelse forskning.

Hva er uavhengig variabel i forskning?

De avhengig variabel er den variabel en forsker er interessert i. En uavhengig variabel er en variabel antas å påvirke avhengig variabel . Dette er variabel som du, forskeren, vil manipulere for å se om det gjør det avhengig variabel endring.

Anbefalt: