Hva er meningen med å identifisere variabler?
Hva er meningen med å identifisere variabler?

Video: Hva er meningen med å identifisere variabler?

Video: Hva er meningen med å identifisere variabler?
Video: Identify Independent and Dependent Variables 2024, Kan
Anonim

Identifisere variabler . Variabler er faktorene i et eksperiment som endres eller potensielt endres. Det finnes to typer variabler uavhengige og avhengige, disse variabler kan også sees på som årsak og virkning av et eksperiment.

På samme måte kan man spørre seg, hvordan identifiserer man variabler i en studie?

Du kan bruke dette typiske skjemaet til fastslå den uavhengige og avhengige variabler fra tittelen på studere . Hvis studere tittelen er i formen "Effektene av X på Y i Z". X er den uavhengige variabel og Y er den avhengige variabel - utfallet, og Z er typen fag som er representert.

Deretter er spørsmålet, hva er de tre typene variabler? Tingene som endrer seg i et eksperiment kalles variabler . EN variabel er enhver faktor, egenskap eller tilstand som kan eksistere i forskjellige mengder eller typer . Et eksperiment har vanligvis tre typer variabler : uavhengig, avhengig og kontrollert.

I forhold til dette, hvordan identifiserer du uavhengige og avhengige variabler?

En enkel måte å tenke på uavhengig og avhengige variabler er, når du utfører et eksperiment uavhengig variabel er det du endrer, og avhengig variabel er det som endrer seg på grunn av det. Du kan også tenke på uavhengig variabel som årsak og avhengig variabel som effekten.

Hvordan vet du om en variabel er uavhengig?

Hendelser A og B er uavhengig hvis ligningen P(A∩B) = P(A) · P(B) gjelder. Du kan bruke ligningen til å sjekke hvis hendelser er uavhengig ; multipliser sannsynlighetene for de to hendelsene sammen for å se hvis de er lik sannsynligheten for at de begge skjer sammen.

Anbefalt: