Trenger jeg å lære Hadoop for gnist?
Trenger jeg å lære Hadoop for gnist?

Video: Trenger jeg å lære Hadoop for gnist?

Video: Trenger jeg å lære Hadoop for gnist?
Video: Алина Ананди №2 -мен жаңадан бастаушыларға арналған йога. 40 минут ішінде сау серпімді дене. 2024, Kan
Anonim

Nei, det gjør du ikke trenger å lære Hadoop til lærSpark . Gnist var et selvstendig prosjekt. Men etter YARNand Hadoop 2.0, Gnist ble populær pga Gnist kan kjøre på toppen av HDFS sammen med andre Hadoop komponenter. Hadoop er et rammeverk der du skriverMapReduce jobb ved å arve Java-klasser.

På samme måte, hva er bedre å lære spark eller Hadoop?

Den første og viktigste forskjellen er kapasiteten til RAM og bruken av den. Gnist bruker mer Random Access Memory enn Hadoop , men den "spiser" mindre mengde internett- eller plateminne, så hvis du bruker Hadoop , det er bedre for å finne en kraftig maskin med stor intern lagring.

For det andre, er Hadoop lett å lære? Hadoop programmering er lettere også for personer med SQL-kunnskaper - takket være Pig and Hive. Studenter eller fagfolk uten programmeringsbakgrunn, med bare grunnleggende SQL-kunnskap, kan mestre Hadoop gjennom omfattende hands-on Hadoop trening hvis de har iver og vilje til det lære.

Også spurt, hvor lang tid det vil ta å lære Hadoop?

ca 3-4 måneder

Erstatter gnist Hadoop?

Gnist kan aldri bli en erstatning til Hadoop ! Gnist er en prosesseringsmotor som fungerer på toppen av Hadoop økosystem. Som vist i arkitekturen ovenfor, Gnist kommer i stedet for MapReduce i Hadoop økosystem. Det er andre komponenter i Hadoop arkitektur for å behandle data som Pig andHive.

Anbefalt: