Hvordan påvirket bracero-programmet USA?
Hvordan påvirket bracero-programmet USA?

Video: Hvordan påvirket bracero-programmet USA?

Video: Hvordan påvirket bracero-programmet USA?
Video: 5 Years with Solar Panels - Is It Still Worth It? 2024, Kan
Anonim

De Bracero-programmet var ment som en løsning på den enorme arbeidskraftmangelen skapt i USA av andre verdenskrig. Som flokker av amerikansk gårdsarbeidere begynte enten i militæret eller tok bedre betalte jobber i forsvarsindustrien OSS . så på Mexico som en klar kilde til arbeidskraft.

Så hvorfor var Bracero-programmet viktig?

Betydning: Startet på grunn av mangel på arbeidskraft på gården forårsaket av amerikansk inntreden i andre verdenskrig bracero-program brakte meksikanske arbeidere for å erstatte amerikanske arbeidere som ble fordrevet av krigen.

Foruten ovenfor, hvem ble berørt av Bracero-programmet? De Bracero-programmet var en massiv gjestearbeider program som tillot over fire millioner meksikanske arbeidere å migrere og jobbe midlertidig i USA fra 1942 til 1964. Lønn ble spesifisert ved kontrakt, sammen med andre arbeidergoder.

Herav, hva skjedde med Bracero-programmet?

CBS-dokumentaren "Harvest of Shame" fra november 1960 overbeviste Kennedy om det Braceros «påvirket lønnen, arbeidsforholdene og sysselsettingsmulighetene til våre egne landbruksarbeidere negativt». Bønder kjempet for å bevare program i kongressen, men tapte, og den Bracero-program avsluttet 31. desember 1964.

Hvem var involvert i Bracero-programmet?

OSS . og Mexico signere den meksikanske gårdsarbeidsavtalen. Den 4. august 1942 de forente stater og Mexico signere den meksikanske gårdsarbeidsavtalen, og opprette det som er kjent som "Bracero-programmet." Programmet, som varte til 1964, var det største gjestearbeiderprogrammet i OSS . historie.

Anbefalt: